Tornion Kaupungintalon kahdeksan miljoonan peruskorjauksen aloittaminen tässä taloustilanteessa on holtitonta talouspolitiikka

Tornion Kaupunginvaltuusto päätti 9.12.2019 pitämässään kokouksessa aloittaa Tornion kaupungintalon peruskorjauksen ensi vuonna ja on varannut siihen yht. kahdeksan milj. euroa vuosille 2020 – 2021.
Kaupungin velan arvioidaan tilikauden lopussa olevan yhteensä 66, 85 milj. e eli lisäystä kuluvan vuoden talousarvioon on huimat 12,65 milj. euroa.
Siitä huolimatta Kaupunginhallitus esitti valtuustolle mittavaa investointiohjelmaa.

Perussuomalaisten mielestä kaikki esitetyt investoinnit ovat varmasti tarpeellisia, mutta kaikkia ei ole pakko tehdä ensi vuonna. Perusteluna kaupungintalon peruskorjaukseen olemme kuulleet mm, että sitä ei voi enää lykätä sen vuoksi, että sitä on lykätty jo monta kertaa aikaisemmin, tekniikka on vanhentunut, korkotaso alhainen jne. Perussuomalaisten mielestä mikään esitetyistä perusteluista ei olisi estänyt peruskorjauksen lykkäämistä.
Lukujen valossa on aivan selvää, että remontti tehdään kokonaisuudessaan velkarahalla.

Perussuomalaiset toteavat, että valtuutettujen tärkein tehtävä on huolehtia kunnan taloudesta ja rahavarojen käytöstä järkevästi ja ilman tarpeetonta riskinottoa. Kuluvan vuoden tilinpäätöksen ennakoidaan jäävän melkein kahdeksan milj. alijäämäiseksi. Näin suuri alijäämä on vakava asia ja olemme sen vuoksi erittäin huolestuneita kaupungin taloudellisesta tilanteesta. Mielestämme kaupungintalon remonttia olisi pitänyt siirtää ainakin vuodella eteenpäin. Ensi vuonna tähän aikaan olisimme paljon viisaampia. Meillä olisi tieto siitä, kuinka paljon kuluvan tilikauden alijäämä lopulta on ja käytössä olisi myös vuoden 2020 kolmas osavuosikatsaus.

Perussuomalaisten valtuustoryhmä esitti peruskorjauksen lykkäämistä ainakin vuodella, mutta ei saanut siihen tarpeeksi kannatusta. Perussuomalaisten valtuustoryhmän jäsenten lisäksi esitystä kannatti vain Sosiaalidemokraattien Janne Olsen.
Perussuomalaisten valtuustoryhmä jätti asiasta eriävän mielipiteen.

Piditkö lukemastasi? Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa